Om du är sugen på att smygstarta julen så är detta den perfekta kakan för dig. Kladdkaka med smak av ljuvlig saffran och saftig mandelmassa. Mums!
Se och testa receptet redan till helgen och smygstarta julmyset!
Om du är sugen på att smygstarta julen så är detta den perfekta kakan för dig. Kladdkaka med smak av ljuvlig saffran och saftig mandelmassa. Mums!
Se och testa receptet redan till helgen och smygstarta julmyset!
Du behöver:
125 gram smör
75 gram vit bakchoklad
100 gram mandelmassa
0,5 g saffran
2 dl socker
2 dl mjöl
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
rostad flagad mandel (valfritt), florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en springform på ca 25 cm diameter. Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan och rör ner grovhackad vit choklad och saffran. Rör tills den smält.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, riv ner mandelmassan. Häll ner smörblandningen med de torra ingredienserna, sist äggen, ett i taget och rör. Inte vispa.
Häll smeten i formen och häll på mandeln. Ställ kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara ganska kladdig inuti. (Den efterbakas)
Låt den svalna, pudra florsocker och servera med lättvispad grädde och ev rårörda lingon. Eller strö på frusna lingon runt om.
Äts med fördel dagen efter, så blir den lite seg.
Recept: Johanna Toftby, Johannatoftby.se
Foto: Instagram @sannadahlis