Fyllda paprikor med kryddig köttfärs, ris och ost är en lättlagad rätt som passar hela familjen. En klassisk rätt som passar perfekt till vardagsmiddagarna.
Receptet hittar du nedan!
Fyllda paprikor med kryddig köttfärs, ris och ost är en lättlagad rätt som passar hela familjen. En klassisk rätt som passar perfekt till vardagsmiddagarna.
Receptet hittar du nedan!
Du behöver:
1½ dl rundkornigt ris, okokt
1 gul lök
2 msk smör
400 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
400 g körsbärstomater på burk
1 msk färsk oregano
2 tsk paprikapulver
salt och peppar
½ dl färsk basilika
1 dl riven parmesanost
8 små paprikor i olika färger
1 dl riven ost, 31%
Gör så här:
Skala och hacka löken, fräs den i smör. Lägg i färsen och fräs den smulig. Skala och riv i vitlöken, häll i tomater med spad. Krydda med oregano, paprikapulver, salt och peppar och koka ihop såsen i 10 minuter.
Rör ner kokt ris, hackad basilika och parmesanost i färsen.
Sätt ugnen på 200°.
Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnhuset. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och fördela fyllningen i dem. Strö över ost och tillaga i ugnen i 30 minuter. Servera med sallad.
Foto: downshiftology.com