Nöje

Gucci och Louis Vuitton donerar 300 miljoner euro till uppbyggandet av Notre-Dame

Den 15 april skakades världen av nyheten att den ikoniska katedralen i Paris, Notre-Dame stod i lågor. Nu donerar Gucci och Louis Vuittons ägare pengar för att katedralen ska återuppbyggas. 

Foto: TT

Bilderna på den historiska byggnaden i lågor har spridits världen över av både privatpersoner och kändisar. Det är tydligt att det är många som blivit berörda av denna tragedi. Det är även många som har gått ut med att de ska donera pengar till uppbyggandet av Notre-Dame. Bland annat har François-Henri Pinault, VD för Kering som bland annat äger Gucci, berättat att han och hans familj kommer att donera 100 miljoner euro.

– Denna tragedi drabbar alla fransmän och även alla som inte har någon känslomässig koppling till byggnaden. Vid en sådan här tragedi vill vi alla återuppbygga denna juvel så fort som möjligt, sa Pinault i ett pressmeddelande.

Även affärsmannen Bernard Arnault berättar att han och hans familj kommer donera 200 miljoner euro. Han är VD för LVMH som bland annat äger modehusen Louis Vuitton och Dior. Förra året blev han också utsedd till världens rikaste man inom modeindustrin. Även Arnault gjorde ett uttalande där han berättade att han och LVMH-gruppen vill visa sitt stöd för Notre-Dame.

– Familjen Arnault och LVMH-gruppen vill visa sin solidaritet vid en sådan här nationell tragedi. Och vill också vara med och hjälpa till med återuppbyggandet av denna extraordinära katedral, som är en symbol för Frankrike, av dess arv och för den Franska unionen.

Källa: Elle Uk

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!