Inför Internationella vegandagen den första november delar Picadelis chefskock Ted Hallberg med sig av sina bästa recept på plantbaserade, mättande och goda sallader. Detta görs som ett steg i att demokratisera hälsosam snabbmat som har varit salladpionjärens vision ända sedan starten.
Den första november firas Internationella vegandagen – en årlig uppmaning till allmänheten att testa en växtbaserad livsstil. I samband med dagen delar salladsföretaget Picadeli med sig av fem växtbaserade recept framtagna av Picadelis Michelin-meriterande chefskock Ted Hallberg.
Tidigare i år uteslöt företaget samtliga produkter med rött kött och har idag ett sortiment som är 90 procent lakto-ovo vegetariskt och 70 procent veganskt. Detta är ett viktigt steg mot Picadelis vision om att kunna erbjuda mat som är bra för både människan och planeten.
– Vi anser att alla ska ha tillgång till hälsosam och god mat och med dessa lättlagade och smakrika recept hoppas vi kunna inspirera folk till att äta mer växtbaserat. Jag är säker på att det finns någonting för alla, säger Ted Hallberg, chefskock på Picadeli.
Ted Hallberg är noga med att poängtera att det inte behöver vara svårt att göra en sallad som är både vegansk, god och mättande. Även om det inte finns en hemlig ingrediens för den perfekta salladen så finns det några tips och trix:
Börja med att fylla din skål med färska grönsaker och salladsblad, addera valfritt veganskt protein, exempelvis bönor, hummus eller vegetariskt köttsubstitut och avsluta med att toppa salladen med nötter, frukt eller bär.
Hur gör man den perfekta salladen? Här kommer några gyllene tips från Picedelis chefskock Ted Hallberg:
- Mycket grönt. Det ger salladen en bra bas och fin färg.
- Addera nytt typ av protein. Prova något veganskt!
- Blanda cirka sex ingredienser. Adderar du mer blir det lätt för mycket av det goda.
- Variera ingredienserna. Blanda både smakrika och mer neutrala ingredienser.
- Variera texturerna. Blanda både mjuka och krispiga ingredienser.
- D-R-E-S-S-I-N-G
- Pricken över i:et. Avsluta salladen med olika roliga toppings som exempelvis krutonger, nötter eller frön.
I samband med Internationella vegandagen har Picadeli tagit fram fem stycken recept för att inspirera till mer klimatvänlig mat som bevis på att god och hälsosam mat inte behöver vara komplicerad eller dyr.
Nedan hittar du 5 recept!