Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Hemma är verkligen bäst – 5 tips för en perfekt staycation

Ibland kan det vara riktigt välbehövligt att få komma iväg på en semester, men det är inte alltid plånboken tillåter det. Då heter lösningen staycation! Ta en semester hemma och riktigt ro om dig själv. Här listar vi allt du behöver för en perfekt staycation med allt från vad du ska ha på dig till vad du ska göra.

I den här artikeln förekommer annonslänkar till återförsäljare.

Foto: Unsplash/Abigail Keenan & Alexandra Gorn

En staycation känns inte bara bra för plånboken, utan såklart också för själen. Passa på att ta en weekend hemma hos dig själv i helgen och njut av allt din egen hemstad har att erbjuda. Med de rätta förberedelserna kan en semester hemma bli minst lika bra som en borta. Det bästa av allt – du behöver inte ens bekymra dig om att packa väskan!

Inspiration från Well + Good

Gör ditt hem redo KÖP

Gör ditt hem redo

För att du ska kunna koppla av hemma behöver du förbereda dig genom att storstäda. Inte så kul, vi vet – men du kommer vara glad att du gjorde det i slutändan. Det är svårt att slappna av när dammråttorna glider över golvet.

När allting är skinande rent och var sak ligger på sin plats har du preppat för en perfekt staycation.

KÖP

Foto: Unsplash/Eddie Garcia

Nästa bild
Fixa doften KÖP

Fixa doften

Att komma in på ett nystädat hotellrum som doftar gott är en väldigt härlig känsla men också lätt att fuska sig till. Klicka hem doftstickor i din favoritdoft och njut av hotellkänslan hemma. Varför inte passa på att unna dig en fin bukett blommor på samma gång?

Doftstickor från Rituals, 145 kronor. Köp här>

KÖP

Foto: Unsplash/Alexandra Gorn & Bangerhead

Nästa bild
Klä dig för semester KÖP

Klä dig för semester

För att maxa hotellkänslan ordentligt bör du klä dig efter den rätta klädkoden, nämligen en fin morgonrock och ett par sköna tofflor. Gör dig själv en latte, strosa runt i en mysig morgonrock och njut av känslan av att vara ledig.

Morgonrock från Oysho, 499 kronor. Köp här>

KÖP

Foto: Unsplash/Jen P & Zalando

Nästa bild
Ät med hjärtat KÖP

Ät med hjärtat

På semestern ska du bara äta sådant som du tycker är riktigt gott. Lyxa till det rejält och skäm bort dig själv ordentligt. Laga en härlig brunch eller fejka room service och se till att få favoritmaten hemkörd till dörren.

KÖP

Foto: Unsplash/Penchant Styled

Nästa bild
Ha en plan KÖP

Ha en plan

Precis som när du semestrar på annan ort, bör du sätta upp en plan för vad du ska göra under dagarna. Är du kanske sugen på att yoga, göra en utflykt i naturen eller gå på ett museibesök? Det är bara fantasin som sätter gränser. Att semestra i sin egen stad är dessutom hur roligt som helst!

Det finns dock en regel under denna punkt – du får bara göra sådant som du tycker är kul!

KÖP

Foto: Unsplash/Abigail Keenan

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!