Varför krångla till det med en massa avancerade bakverk och desserter när det enda man alltid ändå vill ha (mest av allt) är kylskåpskalla chokladbollar? Här bjuder Cassandra på sitt bästa recept – med ingrediensen som gör chokladbollarna så mycket godare.
Cassandra bryner smöret vilket ger chokladbollarna en nötigare smak. Du måste verkligen testa!
Ca 30 stycken stora chokladbollar:
200 g smör
2 dl socker
8 msk kakao
6 dl havregryn
2 msk vaniljsocker
1/2 dl kallt kaffe
Kokos till garnering
Gör så här:
1. Smält smöret i kastrull och bryn det (då får chokladbollarna en nötigare smak), låt svalna.
2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan ner smöret och det kalla kaffet.
3. Blanda samman smeten och ställ sedan bunken i kylen ca 30-40 minuter så den blir fastare.
4. Rulla till rätt så stora bollar (eller ca 60 små) och garnera med kokosflingor.
5. Förvara i kylskåpet och njut när suget faller in.
TIPS! Smaksätt gärna dina chokladbollar med tex citrusskal eller smakessens. Även gott att blanda ner nutella i smeten eller mortlade nötter som ger lite extra mättnad och tuggmotstånd. Testa dig fram för att hitta din favorit.
Tid: 20 %
Svårighet: 10 %
Pris: 10 %