Sommarens festligaste förrätt gör du på tio minuter och delar med någon du tycker om. Minirösti är ett snabbt och smidigt alternativ innan middagen och osar lyx i kombination med en klick löjrom, eller syrlig romsås. Testa redan i helgen!
Röstikakor
4 potatisar
½ gul lök
Salt
Peppar
Finhackad färsk chili (efter smak)
Gör så här:
Riv potatisen grovt på rivjärn och finhacka löken. Blanda samman med en skvätt olivolja, salt, peppar och färsk chili.
Stek små runda röstikakor på medelstark värme i lite olja. När kakan fått fin färg, vänd och stek på andra sidan.
Syrlig romsås
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
2 – 3 msk stenbitsrom
Skal av ¼ dl lime
2-3 cm hackad dill
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser och rör försiktigt ner stenbitsrommen.
Servera dina röstikakor med en klick väl kyld romsås.
Lycka till!
Recept & foto: Cassandra Lundgren