Nöje

Knäckig smulpaj med rabarber och hallon

Har du turen att ha en trädgård full av rabarber? Då är detta recept på smulpaj med syrliga hallon och rabarber något för dig!

Foto: Privat

Saft, marmelad och kräm är bara några av de saker som du kan göra på rabarber – men vi slår gärna ett slag för denna härliga paj som du med fördel avnjuter i sommarvärmen! Servera gärna pajen med kvarg, vaniljsås eller glass.

Knäckig smulpaj med rabarber och hallon

Knäckig smulpaj med rabarber och hallon

Du behöver:

Smuldeg:

  • 3 dl strösocker
  • 3 krm salt
  • 4,5 dl havregryn
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 250 g smör
  • 0,75 dl ljus sirap

 

Fyllning:

  • 400 g rabarber
  • 250 g hallon
  • 0,75-1 dl socker
  • 4 msk potatismjöl

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och sprid sedan ut den i en pajform
  3. Blanda sedan ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker
  4. Smält smöret och rör sedan ner det i blandningen tillsammans med sirap
  5. Bred ut ett jämt lager över fyllningen
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 30-40 min tills den får en fin gyllenbrun färg.

Nu är din knäckiga smulpaj redo att avnjutas!

Foto: Privat

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!