Krispig potatistårta – höstens bästa tillbehör
En smarrig potatistårta är det perfekta tillbehöret till grillat eller till höstens alla mustiga grytor. Vi bjuder på ett ljuvligt recept med smak av krispig potatis och krämig Västerbottensost!
Du hittar recepet nedan!
Fler recept med potatis hittar du här!
Potatistårta
Du behöver: (till minst 10 portioner)
1kg potatis
4 ägg
3 dl creme fraiché
4 dl Västerbottensost
1 purjolök
Salt och peppar
Gör så här:
Vispa äggen lätt, mixa ihop med crème fraîche och västerbottenosten. Strimla purjolöken fint, vänd ner i smeten. Skala potatisen och riv på grövsta sidan av rivjärnet. Vänd ner i smeten.
Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. Lägg bakplåtspapper i botten på en löstagbar form, smöra kanterna.
Fördela smeten i formen och platta till något med en sked.
Gratinera potartistårtan i ugnen på 200 grader i ca 1 h. Lägg folie över de sista 15 minutrana så den inte blir för mörk.
Denna potatistårta går utmärkt att förbereda innan gästerna kommer och värma på den precis innan servering.
Fotograf: Instagram @mamaskogly