Nöje

Läskande god hemmagjord rabarberlemonad

Här bjuder vi på ett riktigt läskande recept som helt klart är vår alkoholfria favorit i vår och sommar – hemmagjord rabarberlemonad. Lemonad görs ju traditionellt på citroner (därav namnet från engelskans lemon) men den klassiska lemonaden blir så otroligt god med rabarber!

Foto: Thyme & Love/Unsplash

Servera den färdiga rabarberlemonaden väl kyld med massor av is tillsammans med vatten, mineralvatten eller mousserande vin.

Lemonaden håller i cirka 3 veckor i kylen och längre i frysen.
Hur röd saften blir beror enbart på hur röda rabarberstjälkar man använder.

Fler härliga recept med rabarber hittar du här!

Hemmagjord rabarberlemonad

Hemmagjord rabarberlemonad

Du behöver:

1 kg rabarber, rensad och skuren i tärningar

2 ekologiska citroner, saft och fint rivet skal

1 handfull av färsk mynta (Kan utelämnas men ger en frisk och god smak)

1 tsk vaniljsocker

500 g socker

1 l vatten

 

Gör så här:

Lägg rabarber, det finrivna citronskalet, mynta blad, socker, vaniljsocker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på medium värme i 10 minuter.

Ta av pannan, häll i citronsaften och låt lemonaden svalna helt i kastrullen.

Sila lemonaden och häll den direkt i en ren flaska.

 

Tips!

  • Prova att frysa rabarberlemonaden i isbitar – jättebra för varma sommardagar.

 

  • Rabarbermassan som är kvar efter att saften silats bort kan användas i yoghurt, pannkakor, våfflor eller till glass.

 

  • Häll en smakneutral snaps på och låt det suga i några månader för att få en vacker rosa rabarber-smaksatt snaps!

 

Foto: Thyme & Love

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!