Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Marinerad julansjovis på Leif Mannerströms vis

Ansjovis kan vara så mycket mer än ett blygsamt inslag i Janssons Frestelse. Vi vänder oss till Leif Mannerström för att se hur man bäst trollar fram en fantastisk marinerad julansjovis på Mannerströms vis!

Foto: Unsplash/Tomas Yeh

Med en fräschör från citronen trollar stjärnkrögaren och tv-personligheten Leif Mannerström fram en pigg och smakrik marinerad ansjovis till julens festligheter. Servera fisken med ett gott knäckebröd och en snaps som förhöjer smakerna ytterligare så kan vi lova att hela julbordet kommer bli rejält nöjda och belåtna! Spana in receptet nedan!

För fler tips om hur du lagar julmat från grunden, kolla in Mannerströms julkokbok som innehåller recept på allt du behöver och lite till.

Här nedan hittar du Mannerströms recept på marinerad julansjovis!

Marinerad julansjovis KÖP

Marinerad julansjovis

8 portioner

Ingredienser:
200 g lagrad ansjovisfilé från skarpsill

Marinad:
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 knippe dill
1 knippe gräslök
skalet från 1 citron
4 msk olivolja
1 1⁄4 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt och några drag på vitpepparkvarnen

 

Till servering:
rostat knäckebröd goda snapsar

 

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Skala och krossa vitlöksklyftan. Finhacka dill och gräslök. Skär skalet från en citron i tunna strimlor.
Rör ihop ingredienserna till marinaden i en bunke.
Vänd ner ansjovisfiléerna och låt stå kallt över natten. Servera med rostat knäckebröd och goda snapsar.

KÖP

Foto: Tomas Yeh

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!