Här kommer ett jättebra brunchrecept som består av en liten matigare våffla gjord på sötpotatis med krämig fetaostkräm, finhackad rödlök och krispig ruccola. Passar till frukost, lunch, middag och i form av snittar!
Foto: Cassandra/Metro Mode
Du behöver:
1 stor sötpotatis
3 dl havregryn
2 ägg
1 dl mjölk
1 msk kokosolja
2 tsk bakpulver
½ dl rismjöl
0,5 tsk salt
Gör så här:
1. Riv en stor sötpotatis grovt.
2. Blanda samtliga ingredienser till en smet.
3. Klicka i lite smör i våffeljärnet och grädda tills våfflorna fått fin färg och blivit frasiga.
Fetaoströra:
50 g fetaost
1 dl crème fraiche/gräddfil eller kesella.
Förslag på smaksättning: Chili, färska örter, vitlök eller liknande.
Gör så här:
1. Stampa fetaost med en gaffel eller kör i en mixer och häll över crème fraiche, gräddfil
eller kesella.
2. Smaksätt med det du gillar.
3. Toppa med rucola, spenat och finhackad rödlök.