Potatissallad med avokado, ägg och mynta med kikärtsröra
4 personer
Ingredienser:
900 g små potatis
2 styck Avokado
1 styck Romansallad
1 citron
0.5 rödlök
250 gram cocktailtomater
0.5 kruka Mynta (färsk)
4 ägg
1 förp kikärter
1 burk Pesto Genovese
1 msk olivolja
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Koka potatisen tills den precis glider av en potatissticka när du testar om den är klar, häll av vattnet och låt potatisen svalnat något och bli ljummen. Dela sedan upp potatisarna i mindre bitar (i två eller fyra delar beroende på storlek).
2. Koka äggen så att de har en krämig gula. Skölj av i kallt vatten, skala dem och dela mitt itu.
3. Skölj kikärter i ett durkslag och försöka skala/gnugga av så mycket av ärternas skal som du kan. Lägg dem i en mixer tillsammans med pesto, 0.5 tsk salt och 1 msk citronjuice. Mixa till en slät röra (addera vatten om det behövs för att den ska gå ihop).
4. Skölj och riv romansallat i mindre bitar. Skala och skiva rödlök tunt. Skölj och dela upp tomaterna. Repa myntablad från en halv kruka. Dela avokadon mitt itu och ta ur kärnan.
5. Skär ett rutnät i avokadons kött (inte igenom skalet) och gröp ur avokadon med en sked, lägg i en skål. Skölj och skrubba en citron, torka den torr. Riv av zest (det yttersta gula skalet på citronen) med ett fint rivjärn och lägg ner i skålen, addera 1-2 msk citronjuice, olivolja, 1 tsk salt samt några varv med svartpepparkvarnen. Mosa ihop detta med hjälp av en gaffel. Blanda ner potatisen och rör runt försiktigt så att potatisen täcks med avokadodressingen. Blanda ihop med romansallat, rödlök och tomat.
Lägg upp på ett stort fat och toppa med äggen och myntan. Servera tillsammans med kikärtsröra och bröd.
Recept & Foto: Mat.se/Mathem
KÖP