Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Perfekt fluffiga plättar varje gång med receptet som är det enda du behöver

Amerikanska plättar passar lika bra till frukost, lunch och dessert beroende på vad du toppar dina nygräddade pannkakor med – och är försvinnande gott! Och du, satsen räcker till en hel pannkaksbrunch i helgen (men det går också fint att halvera om du bara vill ha plättar för två).

Finns det något bättre än nygräddade pannkakor? Det tror inte vi på Metro Mode. I alla fall inte när det vankas helgfrukost inom ett par dagar.

Du behöver:

2 ägg

5 dl vetemjöl

5 dl mjölk

4 tsk bakpulver

4 msk strösocker

4 msk brynt smör

1 nypa salt

 

Gör så här:

1. Ta fram en torr bunke och blanda samman alla torra ingredienser.

2. Bryn smöret och blanda med mjölken.

3. Kläck ner äggen och vispa ner mjölkblandningen.

4. Grädda plättarna i en stekpanna med en klick smör. Någon minut per sida tills de fått fin färg.

5. Servera direkt.

 

TIPS! Supergott att servera med färska bär, sirap, flytande honung, jordnötssmör eller hasselnötskräm.  Mums!

Foto & recept: Cassandra Brunstedt 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!