Nöje

Pesto pastasallad – sommarens paradrätt

Sommaren är här och vi längtar efter rätter som är lika goda till ett gott glas på kvällen som enkelt att ta med till stranden. En härligt smakrik pastasallad med pesto är ett vinnande kort, och lika enkelt som gott!

Foto: PlantBaes

Denna pastasallad är lika fräsch som mättande och passar perfekt för varma sommardagar. Med en härlig smak från basilika faller den matiga pastan och de vita bönorna helt till sin rätt. Spana in receptet nedan!

Pesto pastasallad

Pesto pastasallad

Du behöver:

250 g fullkornspasta

80 g ruccola

200 g körsbärstomater

2 gurkor

3,5 dl smörbönor

2 msk rostade pinjenötter

salt och peppar

Pestodressing: 

3 msk rostade pinjenötter

2 vitlöksklyftor

2 dl färsk basilika

4 msk olivolja

2 msk näringsjäst

Valfri topping:

50 g fetaost

Gör så här:

  • Koka pasta enligt anvisningarna. Skölj under kallt vatten när den är klar.
  • Skölj och hacka grönsakerna.
  • Blanda vitlök, basilika, olivolja, näringsjäst och pinjenötter i en matberedare eller blender tills den är slät.
  • Blanda resten av ingredienserna i en skål och toppa med pesto och fetaost.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!