Det är inte mycket som slår en hemgjord och spröd men samtidigt fluffigt mjuk pizza. Den här varianten är söt och passar perfekt till dessert men botten går minst lika bra att använda till en ”vanlig” pizza om du föredrar det.
Glöm knådning och allt vad jästid heter för den här supersnabba pizzabotten snor du enkelt ihop på ett par minuter. Efter tio minuter i ugnen är pizzan redo att serveras!
Skär pizzan i bitar och ät med händerna. Botten är väldigt spröd och håller sig stadig.
Turbosnabb pizzabotten:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk
För en söt variant: Lägg till ½ dl socker
Fyllning:
100 g Nutella
25 g mandlar
25 g hasselnötter
Topping:
Färska bär tex hallon och blåbär
Lättvispad grädde som spritsas ut eller serveras bredvid.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Rör ner olja och mjölk.
4. Knåda ej degen utan blanda bara samman snabbt.
5. Strö över lite mjöl på ett bakbord och kavla ut till en rund pizza.
6. Bred över Nutella och strö över mortlade nötter.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter tills pizzan fått fin färg.
8. Servera med spritsad grädde och toppa med färska bär.
9. Avsluta med att ringla över choklad eller kolasås och lite havssalt.
Lycka till!