Nöje

Smakrik auberginegratäng – Melanzane alla pizzaiola

Det här receptet på en simpel auberginegratäng har totalt 6.5 miljoner visningar – och vi kan förstå varför. Spana in det smarriga receptet nedan!

Foto: Skärmdump: Instagram @sebastian_fitarau

Melanzane alla pizzaiola är en italiensk vegetarisk gratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan. 

Sebastian Fitarau är en personlig kock som delar med sig av enkla italienska recept för sina nästan 280 tusen följare på Instagram. I det här receptet har han gjort en simpel, vegetarisk auberginegratäng som går att tillaga på nolltid.

Spana in receptet nedan!

Melanzane alla pizzaiola

Melanzane alla pizzaiola

Du behöver:

2 auberginer

400 g tomatsås

1 vitlöksklyfta

125 g mozzarella

torkad oregano

Salt och peppar efter smak

Extra virgin olivolja efter smak

En näve riven parmesan

Gör så här:

Skala auberginerna och skär dem i tunna skivor på längden. Placera dem i lager i ett durkslag och varva dem med grovt salt och låt dem vila i 1 timme. Efter denna tid, skölj och pressa dem mycket väl.

Grilla dem på båda sidor, vänd dem med en tång och ställ åt sidan.

Skär vitlöken i hälften och gröp ur kärnan och stek sedan i oljan. Tillsätt tomatpurén, salt och peppar och låt koka i ca 15 minuter. Lägg nu till aubergineskivorna en i taget och täck dem väl med tomatsåsen.

Tillsätt handriven mozzarella, torkad oregano och en generös näve riven parmesanost. Täck över och fortsätt koka under den tid som krävs för att smälta mozzarellan. Servera omedelbart!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!