Nöje

5 drömmiga bakverk fyllda med choklad som du måste testa i sommar

Under regniga dagar stannar vi gärna hemma och fyller kyl och frys full med härliga bakverk. Älskar du choklad har du hamnat helt rätt då vi har samlat fem bakverk som alla består av choklad från Fazer. Hittar du ett recept du vill bjuda dina vänner på?

Foto: Fazer

Känner du för att dyka ner i bakverkens konst och bjuda dina vänner på ett härligt recept fyllt av choklad Dumle, Geisha och Wienernougat? Vi har spanat in Fazers hemsida som är fylld med recept och samlat våra fem favoriter som får det att vattnas i munnen. Vilket kommer du baka i sommar?

Chokladfondant med Dumle

Chokladfondant med Dumle

Ingredienser
50 g smör
50 g Fazer Premium mörk choklad
0,5 dl socker
0,5 dl vetemjöl
0,5 msk Fazer Ögon Cacao
1 ägg
1 äggula
4 Fazer Dumle-kolor
Vaniljglass till servering

Gör så här:
Vispa rumstempererat smör och socker till skum. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och tillsätt den i skummet.

Vispa lätt ihop ägg och äggulor och tillsätt dem i smeten.
Sikta ned mjöl och kakaopulver och rör om till en jämn smet.
Fördela smeten med en sked i fyra muffinsformar av silikon och tryck ned en Dumle-kola i mitten på varje form.

Grädda i ugnen i 200 grader i cirka 8 minuter.
Stjälp upp fondanterna. Du kan ta hjälp av en skärbräda i plast.
Servera fondanterna varma med vaniljglass.

Foto: Fazer

Nästa bild
Chokladtårta med Dumle banan-fluff och chokladfrosting

Chokladtårta med Dumle banan-fluff och chokladfrosting

Ingredienser:
50 g smör
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl fazer kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1,25 dl mjölk
1,25 dl kokhett vatten

Dumlefluff
3 dl vispgrädde
180 g Dumle banan
Chokladfrosting
200 g Fazer choklad (ljus eller mörk)
200 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde

Garnering
3 dl Kinasnacks

Gör så här:
Tårtbotten
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt klä en 18 cm springform med löstagbar kant med bakplåtspapper. Klä höga kanter.
Smält smöret och låt stå åt sidan.
Blanda strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål.
Tillsätt det smälta smöret, äggen samt mjölken och rör om.
Rör sedan ner det kokheta vattnet och vispa ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca. 60 minuter. Prova med en sticka – den ska vara torr när kakan är färdig. Låt sedan svalna helt.Om den sjunker ihop lite i mitten så kan den svalna upp och ned på plant underlag – då jämnar den ut sig.
Dela sedan chokladbotten i tre jämnstora bottnar och lägg åt sidan.

Dumlefluff
Värm upp grädden i en kastrull på låg värme – den får inte koka! Rör ner dumlekolorna och värm under omrörning tills all dumle smält helt. Häll upp den varma grädden i en glasburk som du försluter med lock. Låt sedan stå i kylskåp i minst 6 timmar – gärna över natten.
Vispa sedan upp den kalla dumlegrädden till ett fluff.

Chokladfrosting
Smält chokladen på låg värme och låt sedan svalna en aning.
Vispa upp philadelphiaost tillsammans med vispgrädde till ett fast fluff. Rör sedan ner den smälta chokladen.

Montera tårtan
Börja med att lägga en tårtbotten på ett tårtfat. Bred sedan ut en del av dumlefluffet på botten. Upprepa med nästa botten. Lägg på den sista tårtbotten och spackla sedan tårtan med chokladfrostingen. Tryck sedan fast kinasnacks runtom hela tårtan.

 

Foto: Fazer

Nästa bild
Dumle-upp-och-ner-kaka

Dumle-upp-och-ner-kaka

Ingredienser:
För 14–16 personer
1/2 påse (110 g) Fazer Dumle-kolor
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
4 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
2 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
För smörjning av formen
smör
ströbröd
För formen
50 g smör
1/2 påse (110 g) Fazer Dumle-kolor
3 dl nötblandning, t.ex. macadamianötter, valnötter
Gör så här:
  1. Smöra och bröa kanterna av en kakform (inte springform) som rymmer cirka 2 liter. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Dumle-kolorna, rör om och hetta upp kolorna tills de smälter. Lägg åt sidan för att svalna.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ned kakaopulver i mjölet och blanda de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ned mjölet i smeten turvis med den avsvalnade Dumle- och fettblandningen och mjölken.
  3. Tärna smöret på botten av formen och klipp Dumle-kolorna i små bitar. Tillsätt kolorna tillsammans med hackade nötter i formen. Bred ut smeten i ett jämnt lager ovanpå.
  4. Grädda kakan i 175 grader i cirka en timme. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Om stickan inte är kladdig är kakan klar. Låt kakan svalna i formen i cirka 10 minuter innan du stjälper upp den. Stjälp försiktigt upp kakan direkt på ett serveringsfat.

Foto: Fazer

Nästa bild
Ljuvliga enkla Geisha-kakor

Ljuvliga enkla Geisha-kakor

Ingredienser:

Deg
För 20 stycken
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Knäck ett ägg i en skål

Skala och smält Geisha-chokladen. Du kan med fördel smälta chokladen i mikron. Kör på högsta effekt en minut. Rör om och upprepa ett par gånger tills allt har smält.

Rör ihop ägg och smält Geisha

Rör ihop mjöl, bakpulver och ev. salt i en separat skål. Saltet är en smakfråga. Själv gillar jag kontrasten mellan sött och pyttelite salt.
Häll i mjölblandningen i chokladblandningen och rör ihop till en blank och smidig deg.

Rulla 12 bollar och lägg ut dem på en bakplåtsklädd plåt
Tryck i en Geisha i varje boll och täck den så gott det går
Gör gaffelmönster i kors på varje kaka
Skjuts in i ugnen
Grädda 10-15 minuter

Njut av dem ljumma så du kan njuta av den krämiga nougaten

Foto: Fazer

Nästa bild
Cheesecake med Wienernougat

Cheesecake med Wienernougat

Ingredienser:
Botten
100 g (7 st) Digestivekex
40 g rumstempererat smör eller margarin
1 msk socker
1 dl Finhackad Wienernougat

Fyllning
200 g Naturell färskost
150 g Créme Fraiche (8%)
3 st Äggulor
1,5 dl socker
2 msk (1/2) citron
1 dl Finhackad Wienernougat

Till servering
Jordgubbar
Florsocker
Finhackad Wienernougat

Gör så här:
Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem. Rör ned smör, socker och finhackad Wienernougat.
Klä en springform (Ø 19 cm) med en urklippt bit bakplåtspapper och tryck ut kexblandningen på botten.

Grädda i ugn i 180 grader i cirka fem minuter.
Blanda ihop råvarorna till fyllningen. Häll blandningen i kakformen på den förgräddade bottnen och grädda i ytterligare cirka 40 minuter.

Låt kakan svalna till rumstemperatur eller bli kylskåpskall innan servering för att fyllningen ska hinna stelna.
Servera kakan med bär.

Toppa delikatessen med florsocker, hackad Wienernougat och citronmeliss.

Foto: Fazer

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!