Nöje

Recept: Chimichurri

Chimichurri är den berömda såsen med ursprung i Argentina och Uruguay som passar perfekt till kött och det bästa av allt är att den är superlätt att göra!

Foto: Instagram @chefthombateman

Om du vill ha en lättlagad sås som passar både till kött och fisk och som är mjölkfri, glutenfri och keto, är chimichurri för dig. Den sydamerikanska såsen är gjord på ingredienser fyllda med smak.

Kocken Thom Bateman, @chefthombateman på Instagram ligger bakom detta recept. För att få till den perfekta chimichurrin rekommenderar Bateman att man följer receptet så noga som möjligt. Däremot kan man utesluta koriandern om man inte är så förtjust i det.

Receptet hittar du nedan!

Chimichurri

Chimichurri

Du behöver:
100 g persilja
100 g koriander
1 schalottenlök
1 röd chili
3 vitlöksklyftor, rivna
2-3 msk rödvinsvinäger
1 msk torkad oregano
1 citron, pressad
Ca 200 ml extra virgin olivolja
Salt och peppar

Gör så här:
Finhacka persilja, koriander, schalottenlök och chili och lägg i en skål.
Riv vitlöksklyftorna, addera oreganon, salt,  peppar och olivolja. Pressa citronen och balansera syran efter smak. Blanda ihop alla ingredienser och servera såsen rumstempererad.

Foto: @chefthombateman

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!