Glutenfria scones med saffran
Du behöver: (för 6 scones)
1 dl majsmjöl
1 dl quinoamjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 krm örtsalt
2 msk kokosolja
1/4 krm saffran (ca 0.25g)
2 1/2 dl valfri mjölk, t.ex mandelmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C.
Smält kokosoljan tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör om väl till en jämn. Låt stå 5 minuter.
Dela degen i 6 delar och forma med hjälp av fuktade händer små bullar. Grädda i ca 15 minuter, låt svalna något innan servering.
Ät och njut! Förvara scones som blir över kylt eller i frysen.
Fri från: Gluten, raffinerat socker, merjeriprodukter, ägg, nötter.
Foto: Unsplash