Nöje

Hummersoppa – här är Leif Mannerströms lyxiga recept

Hummer är nästan ett måste på nyår och Leif Mannerströms lyxiga hummersoppa är den perfekta inledningen på årets sista fest.

Foto: Tomas Yeh

Stjärnkocken Leif Mannerström har själv kallat hummersoppan för “kungen av soppor” – en finare rekommendation av en nyårsrätt får man leta efter! Här nedan hittar du Mannerströms eget recept på lyxig hummersoppa.

Hummersoppa

Hummersoppa

2 kokta humrar

Soppa

1 l hummerbuljong (ej koncentrerad)

4 dl vispgrädde

1 msk smör

4 cl cognac

2 cl madeiravin

1 tsk maizenaredning (utrört med 2 tsk vatten)

salt, peppar

Garnering

4 skivor färsk tryffel, hyvlade

krasse

Gör så här:

Ta ur hummerköttet ur skalet. Rensa från magsäck och inälvor. Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.

Koka hummerbuljongen. Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår.

Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter. Rör i smör och häll i cognac och madeira. Rör ner maizena. Smaka av med salt och peppar.

Värm hummerköttet i ugnen någon minut. Lägg i varma tallrikar.
Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna.
Garnera med tryffel och eventuellt krasse.

Foto: Tomas Yeh

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!