Smakrik kyckling marinerad i vitlök och citron
Servera denna örtiga kyckling med smak av vitlök under sommarens festligheter. De grekiska yoghurten i kombination med citron och örter ger en oslagbar smak!
Kyckling är alltid populärt, och här kommer den i ny skrud. Maxa smaken med färska örter och citron och servera som del av en sommarbuffé, med en härlig sallad eller klyftpotatis. Nedan delar vi det goda och enkla receptet!
@hungryhappens THE BEST Lemon Garlic Greek Yogurt Marinated Chicken (full recipe is on my site: HungryHappens.Net) ♬ original sound – HUNGRY HAPPENS
Kyckling marinerad i vitlök och citron
Du behöver:
8 kycklinglår
2 dl grekisk yoghurt
1/2 dl olivolja
5 vitlöksklyftor
1 stor citron, saftad
2 tsk salt
2 tsk torkad oregano
1 tsk paprika
svartpeppar efter smak
Gör så här:
Skölj din kyckling och torka av med en pappershandduk.
Blanda yoghurt, olivolja, vitlök, citronsaft och kryddor i en stor skål. Lägg i kycklingen i skålen och blanda väl tills kycklingen är täckt. Täck skålen och ställ i kylen i minst en halvtimme men helst upp till 1-2 timmar.
Ta ut köttet 30 minuter innan du sätter in det i ugnen.
Värm ugnen till 190 grader. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Grädda i ca 50 minuter eller tills de är gyllenbruna. Se till att innertemperaturen på kycklingen når 70 grader. Låt kycklingen svalna i 5 minuter och servera sedan.
Obs, du kan använda kycklingbröst, se bara till att förkorta gräddningstiden med ca 2o minuter.
Fotograf: HungryHappens