Säsongens godaste (och sötaste) tårta serveras i portionsform och är inte alls krånglig eller särskilt tidskrävande att sno ihop hemma. Täck de enkla bottnarna med syrlig grädde, färska bär och söt marsipan. Mums!
Du hittar receptet nedan:
Säsongens godaste (och sötaste) tårta serveras i portionsform och är inte alls krånglig eller särskilt tidskrävande att sno ihop hemma. Täck de enkla bottnarna med syrlig grädde, färska bär och söt marsipan. Mums!
Du hittar receptet nedan:
Tårtbakelser:
6 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
Fyllning 1:
4 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
Fyllning 2:
400 g hallon (eller valfria bär)
strösocker efter smak
Garnering:
Grädde
Marsipan
Florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i bunke.
3. Blanda samman mjöl och bakpulver och häll i äggblandningen.
4. Häll smeten i smörad cupcake-plåt eller i lagom stora portionsformar.
5. Grädda (de generöst fyllda formarna) i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Fyllning 1:
1. Vispa grädde och rör ner lemoncurd efter smak.
Fyllning 2:
1. Koka samman bär och sockra efter smak. Låt sedan överflödig vätska rinna av bären i en sil.
Montering:
1. När bottnarna svalnat helt skär du varje portion i tre delar.
2. Täck första botten med syrlig lemoncurd-grädde och det andra med rårörda bär.
3. Spackla sedan varje bakelse med grädde och stansa ut lagom stora bitar marsipan.
Klä varje bakelse med marsipan och avsluta genom att pudra med florsocker och eventuellt dekorera med en marsipan eller vanlig blomma.
Lycka till.
Foto: Cassandra/Metro Mode