Nöje

Så gör du Ekotipsets risgrynsgröt i ugn

Är du också trött på att gröten bränner fast i kastrullen, att mjölken kokar över och att du står där med dåligt humör mitt i juletid? Inga problem, nedan delar vi Ekotipsets recept på hur du gör perfekt risgrynsgröt i ugnen, och kommer betydligt enklare undan!

Foto: Ekotiset

Julefriden är här! Genom att göra din risgrynsgröt i ugnen slipper du kladdet och det ständiga övervakandet av gröten i grytan. Ekotipset har det bästa knepet – nedan delar vi hennes recept!

Risgrynsgröt i ugn

Risgrynsgröt i ugn

 Du behöver: (ca 6 portioner)

  • Eko mjölk, 2 liter
  • Eko grötris, 4 dl
  • Eko smör, 3-4 msk
  • Eko vaniljpulver, 1 tsk
  • Eko ceylonkanel, 1 tsk (eller två kanelstänger)
  • Salt, 1 tsk
  • Ev. en mandel (för “mandeln i gröten”)

Så gör du:

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Häll alla ingredienser i en ugnsfast form, blanda och ställ in i mitten av ugnen
  • Vänta i 1,5 timme och rör om (det tunna “täcket” på toppen kan tas bort men är ej nödvändigt – det är gott)
  • Klart!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!