Saffranskaka
Ingredienser:
200 g smör (rumstempererat)
2½ dl strösocker
3 ägg
1 paket saffran (0,5 g)
1 sockerbit
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Gör så här:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Mortla saffranet med en sockerbit och lägg det sedan i en kastrull med mjölken. Sjud under omrörning och ställ av från plattan.
Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner i smeten under omrörning varvat med saffransmjölken.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 50 min.
Kontrollera med en sticka om klar.
Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.
Servera gärna med rårörda hallon och vispad grädde.
Foto: Unsplash