Saftig och enkel banan- och chokladkaka fixar påskens godaste dessert
Banan, choklad och hasselnöt sätter ribban på denna mjuka kaka som du enkelt snor ihop i en långpanna eller sockerkaksform i påsk. Servera kakan som den är, eller trolla fram en enkel, snabb och lyxig dessert genom att servera med en kula vaniljglass med ringlad sirap på.
Nedan bjuder vi på enklaste banan och chokladkakan som du fixar på ett kick.
Saftig och enkel banan- och chokladkaka
Du behöver:
1 banan
100 g mjölkchoklad
1 dl hasselnötter
1 dl socker
3 ägg
1 dl smält smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
Kokos och lite smör till att ”bröa” formen.
Toppa med:
1 banan
Ringlad sirap
Krossad choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smöra formen och ”bröa” med kokosflingor.
3. Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och mortlade hasselnötter i en bunke.
4. Vispa ägg och socker fluffigt.
5. Blanda ner smält svalt smör, mjölk, mosad banan och krossad choklad i äggsmeten.
6. Rör samman äggsmeten och de torra ingredienserna.
7. Häll upp smeten i formen, dela bananen i två och lägg ovanpå. Ringla över sirap och strö över lite krossad choklad.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Testa med en sticka så att du vet att kakan är helt klar innan du låter den svalna.
TIPS! Skiva kakan och servera medan den fortfarande är lite varm med en kula glass. ringla över sirap och servera!
Fotograf: Bonappetit