Ugnsbakade tomater med burrata
Det här receptet är en twist på den klassiska italienska peston och tillsammans med krämig burrata blir den det perfekta middagstillbehöret.
Nadia Aidi, matbloggaren bakom @foodmymuse på Instagram ligger bakom detta recept. ’’Det här var min första virala video’’ säger hon på sin Instagram, och vi kan förstå varför!
Burrata beskrivs som drottningen av italienska ostar. Med en utsida gjord av bland annat mozzarella och med en mjuk, gräddig insida, skiljer den sig från många ostar. Spana in det supergoda receptet nedan!
Ugnsbakade tomater med burrata
Du behöver:
400g körsbärstomater
1 nypa socker
Salt och peppar
1/2 dl olivolja
30g pistagenötter
1 näve färsk koriander, hackad
2 salladslökar, hackad
2 tsk citronjuice
30g parmesan, riven
1 burrata
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Placera tomaterna i en ugnsform och addera en nypa socker, salt, peppar och en skvätt olivolja. Blanda runt och baka i ugnen i 7 minuter.
Blanda pistagenötter, hackad koriander, salladslök, olivolja, citronjuice och riven parmesan i en matberedare. Mixa!
Häll blandningen över tomaterna och toppa med burrata och lite olivolja, salt och peppar!
Fotograf: Instagram @foodmymuse