Så enkelt gör du en krämig (och galet god) nutella hemma
Det är inte så konstigt att alla älskar nutella! En krämig hasselnötskräm med smak av choklad som passar till nästan allt. Vi älskar att servera den till färska bär eller som fyllning mellan två kex. Ett annat tips är att blanda ut den färdiga hasselnötskrämen med en klick vispad grädde. Voila – en chokladmousse på några minuter.
Se det goda och enkla receptet nedan!
Hasselnötskräm
Du behöver:
200 gram hasselnötter
3 msk florsocker
3 msk kakao
2-3 tsk kokosolja
Lite salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Placera hasselnötterna på en bakplåtsklädd ugnsform och rosta i ugnen i ca 15 minuter, till de fått fin färg.
3. Ta ut från ugnen och placera nötterna i en ren kökshandduk och gnugga lätt så att skalen lossnar.
4. Lägg nötterna i en mixerskål och kör på full effekt med mixern tills de bildats en slät massa.
5. Häll ner kakao, florsocker, kokosolja och en nypa salt. Mixa ytterligare så att allt blandas samman.
6. Förvara svalt i en återförslutnings-bar burk.
Fotograf: dessertswithbenefits.com
Serveringstips!
1. Servera nutellan som en dipp till färska bär och frukter.
2. Blanda samman nutella med vispad grädde till en härlig mousse.
3. Servera nutellan som chokladsås till vaniljglass.
4. Gör smoores! Servera nutellan mellan två kex eller kakor med vaniljglass eller marshmallowfluff.
5. Bred på en söt pizza och toppa med skivad frukt eller färska bär.