Nöje

Så mycket onanerar svenska män och kvinnor

Hur mycket onanerar egentligen svenska kvinnor och män? Hur gör vi för att lättast få orgasm? En ny studie har helt färsk statistik på de frågorna!

Foto: Unsplash/Pexels

Porr verkar vara den största vattendelaren mellan könen när det kommer till den rykande färska statistiken från företaget Lelo som undersökt svenskarnas onanivanor. Det visade sig att mer än dubbelt så många män som kvinnor tittar på porr när de onanerar och att det istället är fem gånger så vanligt att kvinnor istället lyssnar på sexnoveller, jämfört med män.

Så ofta onanerar män och kvinnor

Enligt statistiken onanerar nio procent av männen varje dag och vissa till och med fler gånger per dygn. När det kommer till kvinnor onanerar tretton procent några gånger i veckan och 30 procent uppger att de onanerar några gånger i månaden.

Hälften av männen uppger att de enklast får orgasm genom att ha sex med en annan person och att det för kvinnorna handlar om ca en tredjedel. Bland kvinnor är det vanligare att få orgasm med hjälp av sexleksaker eller händerna.

Bidrar till en bättre hälsa

Undersökningen visar också att mer än hälften av alla svenskar onanerar för att det får dem att må bra. Enligt Elvira Eriksson som är marknads- och kommunikationschef på Lelo är orgasm slutmålet med onani för många att få orgasm. De som har svårt att få orgasmer ska försöka ha en god kommunikation med en eventuell partner, satsa på en lugn och stressfri omgivning, ha utforskarglädje och inte vara rädd att ta till hjälpmedel i form av sexleksaker, menar hon.

Läs även:

11 tips för en bättre orgasm.

Här är de bästa (och sexigaste!) apparna med erotiska berättelser för kvinnor.

Vibratorns spännande historia.

Allt du behöver veta om knipövningar och redskapen som hjälper dig.

Här är de 7 vanligaste sexfantasierna.

Onanera mera! 10 härliga sexleksaker för henne!

Undersökningen är utförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Kantar Sifo på uppdrag av Lelo. Statistiken har samlats in genom en webbenkät under perioden 20 april–29 april med respondenter från Sverige i åldrarna 18–79 år. Sammanlagt har 2 859 respondenter deltagit och resultatet är riksrepresentativt.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!