instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Så firar du Gin & Tonic-dagen i påsk

Av: Metro Mode

Varje år, den 9 april, firas National Gin & Tonic-day. Dagen instiftades i USA den 9 april och har på senare år kommit att firas friskt, även av svenska GT-entusiaster. I år sammanfaller årets bästa dag med påskdagen. Vad passar inte bättre än att inleda påskhelgen med en perfekt Hendrick’s GT, följt av plockmat och tilltugg att inkludera på påskbordet, givetvis inspirerade av svenskarnas favoritdrink.

Foto: Hendrick’s

Visste du att Gin & Tonic egentligen skapades av misstag? I Indien under 1700-talet användes tonicvatten i förebyggande syfte för att undvika malaria. Av en händelse adderade Brittiska Ostindiska kompaniet gin till drycken, med förhoppning att lindra tonicvattnets bittra smak. Idag, 300 år senare, finns många varianter på den numera klassiska drinken som kommit att bli en av de mest populära drinkarna världen över. Men hur blandar du en perfekt GT? Med premiumgin och gurka såklart.

Här guidar vi dig till hur du blandar den ultimata fördrinken i påsk, men också hur du piffar upp påskbordet med en egen gin-sill, en smakrik gingravad lax eller varför inte en läskande sorbet på Hendrick’s Gin och gurka?

Så gör du en gin-inspirerad påskbuffé till G&T-dagen:

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår