Green Goddess Salad – Så gör du dipp-salladen som har blivit viral på TikTok
En sallad som också är en dipp har exploderat på TikTok. Här hittar du receptet på salladen “Green Goddess”.
TikTok-profilen Melissa Ben-Ishays recept på salladen Green Goddess har blivit viralt sedan hon lade upp klippet i september förra året. Videon har i skrivande stund nästan 19 miljoner gånger visningar och har gett upphov till en mängd videor där andra användare provar receptet under hashtaggen “Green Goddess”.
“Perfekt för folk som inte gillar sallad”
Vad är det då som gör Green Goddess så speciell? Brit, en matskribent från New York, säger så här om salladen i tidningen Bustle:
“Det ser ut som att den kommer vara överskattad, och listan med ingredienser kanske får dig att tro att det inte är värt det, men det visar sig att den är den perfekta salladen – perfekt för folk som inte gillar sallad.”
En av anledningarna till att Green Goddess-salladen har blivit så populär även bland personer som vanligtvis ogillar sallad är att den i stort sett är en dipp som med fördel avnjuts med chips:
“Salladen har en central roll i mitt hem”, säger Brit. “Vi gör en stor bunke av den en gång i veckan och äter den med en påse chips och kallar det för middag.”
Sugen på att prova själv? Här är receptet på Melissas Green Goddess-sallad:
Här kan du se Melissas video:
@bakedbymelissa #food #recipe #viral #fyp #fypシ #asmr #asmrsounds #vegan ♬ original sound – Baked by Melissa
Källa: Bustle
Green Goddess Salad
Du behöver:
Ett litet grönkålshuvud eller/och isbergssallad
En gurka, finhackad
Ett knippe gräslök, finhackad
Ett knippe salladslök, finhackad
Valfritt: en jalapeño
Dressing:
Saften från två citroner
En halv dl olivolja
Två matskedar risvinäger
Två vitlöksklyftor
En liten schalottenlök
En näve gräslök
En halv dl valnötter eller/och cashewnötter
2,5 dl basilika
2,5 dl spenat
Näringsjäst, strö över generöst
En tesked salt
Gör så här:
Använd den största skålen du har till den här salladen, du kommer behöva blanda väl för att få bäst smak. Skölj grönsakerna och hacka dem så fint som möjligt – ju mer finhackat desto lättare kommer det att bli dippa.
När du har hackat grönkålen, gurkan, löken och gräslöken, ta fram din matberedare och gör dressingen. Lägg samtliga ingredienser till dressingen i matberedaren och mixa tills blandningen är slät. Du kan hälla i lite vatten eller mer olja om du föredrar en tunnare konsistens.
När dressingen är färdig, häll över salladen, blanda, och avnjut med dina favoritchips.