Nöje

Hetvägg smaksatt med Disaronno – semla med italiensk twist!

Hetvägg är semlans föregångare, en bulle fylld med mandelmassa som serveras i varm mjölk, med anor som sträcker sig långt bak i tiden. Idag serveras den ofta som en klassisk semla i en skål med mjölk. Nedan listar vi två härliga recept på hetvägg i fint sällskap av den italienska amaretton Disaronno!

Foto: Diana Dontsova

Semla och likör, är det två saker som gifter sig väl? Absolut svarar vi! Med utgångspunkt i en traditionell hetvägg har matkreatören Diana Dontsova tagit fram två varianter där den varma mjölken till semlan har smaksatts med kryddig och nötig amaretto.

Disaronno Originale är en mandellikör med anor från 1525. Den har en tydlig mandelkaraktär såväl som örtiga och kryddiga toner som gör den till en smakrik och spännande likör. Nu finns också Disaronno Velvet, en krämig gräddlikör med en len och mild smak av mandelmassa som med fördel kan blandas i hetväggen.

Spana in de härliga recepten med italiensk twist nedan!

Semla Disaronno Originale

Semla Disaronno Originale

Du behöver: (för fyra personer)

2 dl mjölk
2 teskedar socker
2 matskedar Disaronno Orginale
Mortlade kardemummakärnor alternativt stött kardemumma
Valfri semla

Gör så här: 

1. Värm upp mjölk och socker i en liten kastrull.
2. Häll i Disaronno Originale och rör om.
3. Placera semlan i en skål.
4. Häll 0,5 dl varm mjölk runtom. Pudra mjölken med kardemumman. Servera!

Foto: Diana Dontsova

Nästa bild
Semla Disaronno Velvet

Semla Disaronno Velvet

Du behöver:  (för fyra personer)

2 dl mjölk
1 teskedar snabbkaffe
2 teskedar socker
3 matskedar Disaronno Velvet
Valfri semla

Gör så här: 

1. Värm upp mjölk med kaffe och socker i en liten kastrull.
2. Tillsätt Disaronno Velvet och rör om tills sockret löses upp.
3. Placera semlan i en skål.
4. Häll 0,5 dl varm mjölk runtom. Servera!

Foto: Diana Dontsova

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!