Helgmyset väntar runt hörnet och vi laddar upp med hemgjorda, lövtunna och krispiga potatischips med havssalt. Det bästa av allt? De är klara på tre minuter och betydligt nyttigare än de du köper i affären.
Här listar vi hur du gör potatischips i micron med en enkel steg för steg-guide!
Allt du behöver för att lyckas med kvällens chips är osthyvel eller mandolin, en micro och lite olja och salt.
1. Skala potatis eller ha kvar skalet på potatisen om du vill. Tvätta den under rinnande vatten och skär sedan tunna skivor med hjälp av osthyvel eller mandolin. Har du bara en kniv så försök att skära skivorna så tunna du bara kan om du vill ha krispiga chips.
2. Tvätta dina potatisskivor under rinnande vatten.
3. Lägg potatisskivorna på ett hushållspapper och torka något.
4. Häll upp lite olja i en skål och vänd ner skivorna. Placera sedan på tallrik med bakplåtspapper och salta chipsen innan du ställer in de i micron på maxvärme i mellan 3-4 minuter.
5. Ta ut dina chips och känn efter så att de är krispiga nog. Micra annars något längre.
6. Nu är dina potatischips färdiga att njuta av till helgmyset. Hur gott vore de inte att servera tillsammans med dipp?
TIPS: Riktigt gott är det också att servera chipsen tillsamman med en burgare.
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar
Foto: Rexfeatures och YouTube