I maj slog den italienska restaurangen Ricordi upp sina dörrar i Kungsträdgården, i Stockholm. Italiensk mat är alltid på tapeten och Ricordis egen kökschef Håkan Carlsson delar med sig av recept på hur du lyckas med den perfekta pastan i hemmaköket.
Det finns många olika recept på pastadeg och den stora skillnaden mellan recepten, beror främst på de olika lokala köken och deras tillgång till olika råvaror. I norra Italien har man traditionellt sett använt vetemjöl och ägg och i södra Italien har man istället använt semolinamjöl med vatten.
En god pastarätt passar såväl till vardags som till helgmiddag. Håkan säger att han “tror att anledningen till pastans storhet är dess enkelhet. Det enda man egentligen behöver för att laga egengjord pasta är vatten, ägg och mjöl – det har de flesta alltid hemma”
Nedan delar Håkan med sig av hur man gör en enkel pastadeg och ett recept på hans favoritpasta salsicciaragu med pappardeller. Perfekt att laga till helgen!