Smidigt färdigskurna rotfrukter – hälsosamt och enkelt
Det behöver inte vara krångligt att äta grönt och hälsosamt. Apetits senaste tillskott “Svenska rotfrukter” är enkelt och bekvämt, och positivt för både hälsan och miljön!
De färgglada rotfrukterna är fulla med nyttigheter och skördas när de är perfekt mogna. De är odlade och förpackade i Sverige och har därför både mycket smak och mindre klimatpåverkan.
“Svenska rotfrukter” innehåller stora knapriga bitar av finaste rödbeta, gul morot, morot och palsternacka som enkelt värms i ugn, perfekt att ha i frysen när tiden är knapp och du inte vill kompromissa med smak eller kvalitet. Genom att använda frysta rotfrukter kan du också enkelt använda mängden du behöver och sedan lägga tillbaka resten i frysen där de håller länge utan konserveringsmedel. Ett enkelt och gott sätt att minska matsvinn med andra ord!
Nedan hittar du ett superhärligt recept på ungsrostade rotfrukter med ljuvlig vitlökskräm.
Ugnsrostade rotfrukter med vitlökskräm
Du behöver:
1 påse Svenska Rotfrukter från Apetit
Olivolja
Flingsalt
Timjan
Parmesan, riven
Vitlökskräm
2 äggvitor
1 nypa salt
2 st vitlöksklyftor
2 dl sol eller rapsolja
1 msk citronsaft
Gör så här:
Separera äggvitorna från gulorna.
Blanda äggvitor med vitlöksklyftorna pressade eller rivna tillsätt salt och mixa med en stavmixer. Mixa tills det blir skummig.
Tillsätt oljan samtidigt som mixer, mixa tills krämen är fast och fluffig. Förvara krämen i kylen håller sig bra upp till en vecka.
Lägg rotfrukterna på en bakplåtklädd plåt, ringla över flingsalt, och toppa med timjan. Baka rotfrukterna i ugnen enligt instruktionerna på förpackningen. Ta ut de ur ugnen och toppa med riven parmesan och servera med vitlökskräm.
Foto & Recept: Instagram @zofias_kok