Sommarens godaste toast skagen är pimpad med chili, lime och koriander
Älskar du klassikern toast skagen och är svag för asian fusion? Då kan den här förrätten verkligen vara någonting för dig! Här varvas nämligen det bästa av två världar när handskalade räkor, formfranska och löjrom möter het chili, syrlig lime och krispig koriander.
Vattnas det i munnen? Testa då receptet redan i sommar! Vi lovar att du inte kommer att bli besviken.
Toast Skagen med chili & lime
Du behöver:
1/5 kg räkor med skal eller handskalade (ca 200 g) i lag
2 dl majonäs
1/2 dl creme fraiche
Saft och rivet skal från 1 lime
Finhackad färsk röd chili (efter styrka)
1 tsk paprikapulver
1 finhackad rödlök
Finhackad koriander
Till servering:
Formfranska (rostbröd)
Löjrom
Sesamfrön (kan uteslutas)
Gör så här:
1. Skala räkorna om de har skal. Häll annars bort dem från lagen.
2. Rör samman majonäs, creme fraiche, saft och skal från lime, paprikapulver, färsk chili och en del av räkorna i en skål.
3. Rosta bröden och skär sedan i hälften.
4. Placera röran på bröden och toppa med några fler räkor, finhackad rödlök och koriander.
5. Avsluta med en klick löjrom.
Tips: Avsluta med lite sesamfrön för ytterligare asiatisk touch.