Vårens godaste och fräschaste sallad stavas sashimisallad och är klar på ett par minuter. Denna rätt består av en grön blandning av krispig sallad, kryddig rädisa, krämig avokado och en het soyadressing samt färskpressad lime. Det blir inte godare eller enklare än så här.
Vi älskar mat som går snabbt att sno ihop, men där man inte ruckat på smaken.
Du behöver:
190 g salmalax (finns att köpa på välsorterade butiker)
1 avokado
1 näve bladspenat
1 näve ruccola
Coctailtomater
Rädisor
Gurka
Rödlök i tunna skivor
Het och syrlig soyadressing:
1 dl japansk soya
1 klyfta pressad vitlök
1 cm finhackad färsk chili
1 pressad lime
Topping:
Sesamfrön
Gör så här:
1. Blanda samman soya med samtliga ingredienser och låt stå och dra medan du fixar salladen.
2. Lägg upp grönsallad först på tallrikarna.
3. Skiva avokado, tomat, rädisa, gurka och rödlök och lägg i skivor över salladen.
4. Skiva sist laxen och placera över salladsbädden.
5. Ringla över soyadressingen och toppa med sesamfrön.
6. Servera direkt.
Lycka till!
Lycka till!