Spröd frukostpizza med ägg och avokado
Här kommer en supergod variant på pizza som är toppad med ägg, avokado och krispigt gröna blad! Perfekt bjudmat om du har vänner över på brunch.
Foto: Cassandra/Metro Mode
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk
Fyllning:
1 dl tomatsås
150 g mozzarellaost
Topping:
4 ägg
champinjoner
Rödlök
Kapris
Rucola
Bladspenat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en deg.
2. Kavla degen med lite mjöl över ett bakplåtspapper.
3. Bred ut tomatsås på bottnarna och strö över mozzarella-ost.
4. Kläck ägg, skiva champinjoner och strö över kapris och rödlök.
5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
6. Toppa med färsk avokado och strö över bladspenat och chiliflakes.