instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Spröd frukostpizza med ägg och avokado

Av: Metro Mode

Här kommer en supergod variant på pizza som är toppad med ägg, avokado och krispigt gröna blad! Perfekt bjudmat om du har vänner över på brunch.

Foto: Cassandra/Metro Mode

Ingredienser:

5 dl vetemjöl

¾ tsk salt

2 tsk bakpulver

½ dl rapsolja

2 ½ dl mjölk

Fyllning:

1 dl tomatsås

150 g mozzarellaost

Topping:

4 ägg

champinjoner

Rödlök

Kapris

Rucola

Bladspenat

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en deg.

2. Kavla degen med lite mjöl över ett bakplåtspapper.

3. Bred ut tomatsås på bottnarna och strö över mozzarella-ost.

4. Kläck ägg, skiva champinjoner och strö över kapris och rödlök.

5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

6. Toppa med färsk avokado och strö över bladspenat och chiliflakes.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår