Nöje

Studie visar: många skaffar husdjur för att öva inför en framtida föräldraroll

Har du funderat på om du kommer att bli en bra förälder? Är du kanske en av de som tycker att ett husdjur är en bra övning inför ett barn? Agenturen Gale har gjort en studie som visar att många skaffar husdjur – för att öva inför ett liv med en bebis i framtiden.

Foto: Unsplash

Det som millennials har gemensamt är att de är födda mellan tidigt 1980-tal till tidigt 00-tal och att internet, mobiltelefoner och datorer varit vanligt i deras liv sedan de var unga. En annan gemensam faktor är att de gifter sig och skaffar barn senare i livet och att ett husdjur ofta finns med i bilden innan en bebis. Och för många verkar ett husdjur symbolisera mer än bara en fyrbent partner – nämligen en övning inför framtida barn.

En studie från 2017 gjord av agenturen Gale, visade att 44 procent av de tillfrågade anser att ett husdjur är en bra övning inför kommande barn i framtiden. Undersökningen visade också att 21 procent angav att den främsta anledningen till att de skaffat sig ett husdjur är just det – att öva inför en bebis. Alla undersökningsdeltagare var husdjursägare och i åldrarna 20 till 36 år. Vi gissar så klart på att alla de tillfrågade personerna i studien också tog med sig djuret hem av ren kärlek.

Läs även:

Studie visar: Husdjur effektivt mot depression.

Forskare: Därför ska du låta din fyrbenta vän sova i sängen.

Studier visar att kattmänniskor är mer intelligenta än hundmänniskor.

Studie visar: Kvinnor får bättre sömn av att sova med hunden.

Studier visar: vi väljer hunden framför andra människor.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!