Nöje

Studie visar: Kvinnor får bättre sömn av att sova med hunden

En god natts sömn värdesätter nog precis ALLA. Nu finns en ny studie att ta dig an om du vill sova bättre. Forskning från Casisius College visar nämligen att kvinnor sover bättre med en hund intill sig – till och med bättre än att sova med partnern!

Foto: Unsplash

Sover du dåligt om nätterna? Att börja sova med din hund kan kanske lösa ditt problem. En studie från Casisius College visar att kvinnor sover bättre med vovven än med sin partner eller katt. Hunden är ju trots allt människans bästa vän! Studien visade att de som sover med en katt eller en annan människa blir mer störda under natten. Om de istället sov bredvid en hund kände sig kvinnorna mer trygga och bekväma, enligt studien.

Kvinnorna i studien som sov med en fyrbent vovve tenderade även att gå och lägga sig tidigare, sova bättre samt gå upp tidigare på morgonen (förmodligen för att rasta hunden).

Japanska forskare har även kommit fram till att när människor och hundar har ögonkontakt så höjs kroppens kärlekshormon oxytocin. Hundarna känner kärleken och deras oxytocin-nivå höjs med 130 procent när de tittar in i ägarens ögon. Men även för människor så höjs nivån raketartat – för kvinnor som möter hundens blick för en längre stund, kan det jämföras med när mamman tittar på sin bebis.

Så om du har sömnproblem – varför inte testa att bära upp vovven i sängen inatt?

 

Läs också:

Hund eller andra människor? Studier visar att vi väljer hunden!

Studie visar: många skaffar husdjur för att öva inför en framtida föräldraroll.

Forskare: Därför ska du låta din fyrbenta vän sova i sängen.

Studier visar att kattmänniskor är mer intelligenta än hundmänniskor.

Källa: Daily Mail

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!