Svalkande Gin & Tonic – sorbet
Idag är det Internationella Gin & Tonic-dagen! 2016 tog Bageri Brillos stjärnbagare Håkan Johansson fram Hendrick’s sorbet – en svalkande sorbetglass med Hendrick’s Gin och gurka, två självklara ingredienser i en klassisk GT.
– Vi har lyckats skapa en glass med en fin balans mellan sötma och fräschör, som påminner mycket om en Hendrick’s Gin & Tonic. Att få med gurkans smak och samtidigt få till en tilltalande färg har definitivt varit en utmaning, men det visade sig att gurkan är en fantastiskt bra bas och tillför ett djup till smaken som annars är mild. Jag tror den här glassen kan bli en riktig favorit i vårsolen, säger Henrik Johansson.
Glassen är framtagen av Hendrick’s gin i samarbete med stjärnbagaren Håkan Johansson, som drev bageriet på Taverna Brillo och 2015 utsågs till världens bästa bagare.
Se receptet nedan!
Läs även:
5 Supervarianter på Gin & Tonic!
Fira internationella Gin & Tonic-dagen!
Smarrig ginpasta med sotad citron!
Studie: Det här är den bästa drinken för dig som är pollenallergiker.
Svalkande Gin & Tonic - sorbet
Du behöver:
1 300 g gurka
4 dl socker
4 dl vatten
1,5 dl pressad citronsaft
14 cl Hendrick’s Gin
Gör så här:
Skala gurkan och mixa den till en puré
Koka vatten och socker till en sockerlag och låt svalna
Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén
Tillsätt gin
Rör ihop i en glassmaskin (har du ingen glassmaskin så ställ i frysen minst ett dygn)
Servera iskall med gurka.
Recept: Henrik Johansson
Fotograf: GoodToKnow