Nöje

The Crown säsong 5 – här är allt du behöver veta

Även om säsongen fortfarande är under produktion har det läckt ut en och annan ledtråd till den kommande säsongen av The Crown. Nedan berättar vi allt vi vet!

Foto: Netflix

I säsong 5 av succéserien “The Crown” får vi besöka ännu en era hos den brittiska kungafamiljen. Huvudrollerna har åter bytts mot äldre varianter och efter en stormig säsong fyra med Margaret Thatcher (spelad av Gillian Anderson) och Lady Diana Spencer (Emma Corrin) ser vi fram emot att nu besöka 90-talet.

Premiärdatum för säsong fem

Netflix har ännu inte gått ut med något premiärdatum men streamingtjänsten har hintat om att serien kommer bli tillgänglig i slutet av 2022. Säsongen ska enligt uppgifter utspela sig mellan början av 90-talet till tidigt 00-tal. Vi kan nog också förvänta oss att få se en del kungliga skilsmässor gestaltas, som bland annat prins Andrews separation från Sarah Ferguson, prinsessans Annes och Mark Phillips och inte minst prins Charles och prinsessan Diana.

Nya skådespelare i rollerna

I rollerna kan vi vänta oss att se Oscarsnominerade Lesley Manville som prinsessan Margaret, Jonathan Pryce tar över rollen som prins Philip och Olivia Williams tar sig an rollen som Camilla Parker Bowles. Som drottningen kliver Imelda Staunton in och Dominic West tar över stafettpinnen som prins Charles. Elizabeth Debicki kommer spela rollen som prinsessan Diana.

Kommer att bli sex säsonger

Tidigare har det blivit sagt att den femte säsongen kommer att bli den sista. Men nu verkar det som om vi även kan förvänta oss en sjätte säsong. Däremot menar seriens upphovsperson Peter Morgan att berättelsen inte kommer att sträcka sig in i nutiden, utan att den sjätte säsongen handlar om att fördjupa och göra berättelsen i den femte säsongen mer rätta.

Läs även:

Nyheter på Netflix – oktober 2021.

Nyheter på Netflix – hösten 2021.

Emily in Paris säsong 2 kommer i december – se teasern här!

Bridgerton säsong 2 – Netflix har släppt teasern för den kommande säsongen.

Tiger King säsong två – här är allt du behöver veta.

Young Royals säsong 2 – Netflix bekräftar ny säsong av populära serien.

6 serier du inte får missa i höst.

Solsidan säsong 7 är tillbaka i oktober! Se första klippet och bilderna här!

Trailern till Den Osannolike mördaren är här – se Robert Gustafsson som Skandiamannen i Netflix nya TV-serie.

Källa: Bustle

Foto: Netflix

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!