Så gör du hemgjord aioli på mindre än 1 minut
Superenkelt, snabbt och gott är vår melodi på Metro Mode. Här tipsar Cassandra om hur du slänger ihop en hemgjord aioli på mindre än en minut. Det blir med andra ord inte enklare än så här. Och du, aioli passar till allt!
Allt du behöver är ett ägg, två dl olja, en klyfta vitlök och en skvätt syra (saft från citron eller vitvinsvinäger).
En mixer fixar sedan såsen på några sekunder.
Aiolin är klar på mindre än en minut och smakar godare än de du hittar i butiken. Servera din hemgjorda aioli till det du gillar, har hemma. Vi älskar att avnjuta den till ett fluffigt bröd i kombination med en värmande soppa. Mums!
Supersnabb aioli:
1 ägg
1 klyfta vitlök
2 dl rapsolja
Lite vitvinsvinäger eller saft från citron för syra (kan uteslutas men godare med)
Gör så här:
1. Blanda samman olja, ägg, vitlöksklyfta och en skvätt vitvinsvinäger (eller saft från citron) i en avlång mixerskål.
2. Sätt ner mixern och tryck på full effekt i ca 15 – 30 sekunder tills aiolin fått önskad konsistens.
Lycka till!