Tre härliga recept med svensk tofu
Tofutillverkaren Yipin siktar på att göra tofun lika vanlig som falukorven och köttfärssåsen på de svenska matborden. Nedan kan du ta del av tre härliga recept med tofu.
Andelen personer som äter vegetariskt minst en gång i veckan har mer än dubblats på bara fem år i Sverige. Detta speglas även i försäljningen hos ICA som årligen fördubblar sin tillväxt av färsk vego. Svensk mat efterfrågas också; en femtedel uppgav att närproducerat var den viktigaste egenskapen hos ett livsmedel 2020.
Stor efterfrågan på tofu
– Vi har sett en stor efterfrågan av tofu sedan vår entré i vegohyllan 2017, och vår svensktillverkade tofu finns nu i över 1000 butiker i dagligvaruhandeln. Tofu har blivit ett självklart protein för den som vill äta mer vegetariskt och klimatsmart, och kan ersätta kött, kyckling och fisk, berättar Joceline Lu, medgrundare på Yipin och dotter i familjeföretaget.
Ta del av tre härliga recept med tofu nedan!
Läs även:
Vegansk midsommarmat – 9 enkla och goda recept
Vegansk påskmat – 4 goda och enkla recept