Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Vägen till vigseln: Så dekorerar du bröllopslokalen – köptips för ladan och slottet

I artikelserien ”vägen till vigseln” kan ni följa Metro Modes redaktionschef, Cassandra Lundgren genom alla förberedelser – i jakten på drömbröllopet. Varje vecka bjuder hon på värdefulla tips och trix som du kommer att ha nytta av, hur din stora dag än ser ut! Den här veckan listar hon dekoren som fixar bröllopsfesten – vare sig du ska gifta dig i ett slott eller i en lada.

Går du i giftastankar eller är redan i full gång med planeringen inför den stora dagen? Då hjälper vi dig att fixa det där lilla extra som sätter pricken över i:et när det kommer till dekor för två trendiga typer av bröllop –  ladan och slottet.

 

Så fixar du den lantliga bröllopsdekoren: 

Lantliga bröllop är trendigare än någonsin och nu vill alla ha den ultimata kärleksfesten omringad av höbalar bland grönskande ängar. Här listar vi generella tips för att förvandla ladan till en förtrollande saga.

1. Kolla in lokalen och måtta hur mycket material ni behöver. Allt ifrån hur många meter ljusslingor lokalen kräver till antalet pompoms och vimplar.

2. Bestäm färgskala. Visst är det fint med knalliga färger men bäst gör sig ljusa, dova färger i en lantlig miljö. Välj tre till fem olika färger (alternativt tre olika nyanser av en färg) för att skapa liv i lokalen.

3. Köp extra av allt. Det är inte kul att inse att ljusslingorna inte räcker till sista bjälken eller att pompomsen plötsligt bara kunde täcka en tredjedel av taket. Köp på dig ett rejält lager och lämna tillbaka oöppnade varor som blir över.

4. När du är klar med dessa grundläggande dekorationer så sätter dukar, sommarblommor, björkkvistar och ljus slutgiltiga stämningen i lokalen.

 

Så fixar du dekoren till det pampiga slottsbröllopet: 

Lantliga bröllop bland höbalar och grönskande ängar i all ära, men visst vore det häftigt med en storslagen slottsliknande dröm att säga ja till varandra i? Herrgård eller riktigt slott är upp till er!

1. I en pampigare slottslokal behöver ni vanligtvis inte ljusslingor, pompoms och andra tak och väggdekorationer för att liva upp stämningen då dessa rum och miljöer redan är storslagna i sin natur. Satsa istället all krut på stolar och bordsdekor.

2. Har ni ett tält eller motsvarande utanför slottet i trädgården är det fritt fram att go crazy med ljusslingor, ballonger, tak och väggdekor (se exempel i bildspelet nedan).

3. Välj bordsdekor utifrån rummet/lokalen genom att känna in atmosfären och följa den röda tråden som redan finns om du tittar nog! Använd er av rummet i fråga när ni väljer allt ifrån duk till porslin, ljusstakar, serveteer etc. Detta för att göra helhetsintrycket så starkt som möjligt.

4. Låt lokalen grönska. Nej, man kan inte använda sig av för mycket växter, blommor och grönt när det kommer till att inreda bröllopslokalen – vare sig det är i en lada eller i ett slott. På slottet får stjälkarna gärna vara i det ståtligare slaget och vaserna gnistra extra mycket.

 

Här nedan listar vi köptips för bröllopet – hur det än ser ut.

KÖP

Vimplar från Lagerhaus för 99 kronor. Köp här >>

Gröna ljusslingor med plastblad från My Perfect Day för 119 kronor. Köp här >>

Mini pinyata från My Perfect Day för 29 kronor. Köp här >>

Vas i glas från Lagerhaus för 39 kronor. Köp här >>

Pompoms från My Heart för 25 kronor. Köp här >>

Tårtdekoration från My Perfect Day för 59 kronor. Köp här >>

Champagneglas från Lagerhaus, 349 kronor för 6-pack. Köp här >> 

Duk i tvättad linnekvalitet från Ellos, 499 kronor. Köp här >>

KÖP

Nästa bild
KÖP

Takdekorationer från My Perfect Day för 129 kronor. Köp här >>

Champagneglas från Lagerhaus för 349 kronor för 6-pack. Köp här >> 

Festlig note till borden från Lagerhaus för 10 kronor. Köp här >>

Ballonger i pärlemo från Lagerhaus för 29 kronor. Köp här >>

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!