Vaniljkräm – recept till tårtor och bakverk
Vaniljkräm är ett populärt inslag i tårtor och bakverk. Här hittar du ett recept på klassisk vaniljkräm!
Oavsett om du behöver ett tillbehör till sommarpajen eller fyllning till en tårta är vaniljkräm ett måste. Nedan hittar du ett recept på klassisk vaniljkräm!
Vaniljkräm
Du behöver:
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl grädde
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk majsstärkelse (ex. maizena)
25 g rumstempererat smör
Gör så här:
Skrapa ur vaniljstången och koka upp tillsammans med grädden.
Ta upp stången ur grädden.
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst.
Häll grädden över äggsmeten under uppvispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och ställ i kylen. Ställ kallt.
Fotograf: Shutterstock