instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Världens godaste laxpaj med avokado

Av: Metro Mode

Gillar du lax lika mycket som oss så kommer du att älska den här pajen. Den passar dessutom jättebra till påsk!

Foto: Cassandra/Metro Mode

Ingredienser

6-8 portioner

Pajdeg:

4 dl vetemjöl

175 g smör eller margarin

3 msk kallt vattenFyllning:

½ purjolök

1 msk smör eller margarin

300 g kallrökt lax

1 avokado

Äggstanning:

4 ägg

2 dl mjölk

1½ dl vispgrädde

2 dl riven ost

Dill

Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa och tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg över i pajskalet. Strö över strimlad lax och tärnad avokado.

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, dill, salt och peppar och häll i formen. Grädda i ca 45 minuter och låt svalna.

Läs även: Bjud in till storslagen Påskbuffé – 6 goda recept.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår