Matiga rödbetsbiffar passar minst lika bra i matlådan som på middagsbjudningen och är ett perfekt alternativ till ett matigt komplement i en fräsch sallad. Vi frossar mer än gärna i rödbetsbiffar och pimpar dem gärna med färska kryddor, vitlök och ingefära. Vill du ha extra sting – släng i lite chili.
Vi på Metro Mode älskar när gott möter enkelt. I det här fräscha vegetariska receptet på rödbetsbiffar får vi just det. Föredrar du inte vitlök eller ingefära så går det enkelt bara att utesluta dessa kryddor från receptet.
Du behöver:
500 gram rödbetor
2 ägg
1,5 msk majsstärkelse
1 gul lök
1 – 2 klyftor vitlök
1 tsk mald ingefära
1 krm salt
1 krm peppar
Extra sting: 1/2 tesked chiliflakes
Gör så här:
1. Riv rödbetor och lök grovt med rivjärn. Häll i bunke.
2. Blanda ner ägg och majsstärkelse i smeten och rör runt.
3. Pressa ner vitlök (efter styrka) och häll i mald ingefära.
4. Salta och peppra smeten. Tillsätt eventuellt chiliflakes för extra sting.
5. Stek mindre biffar i en klick smör på hög värme i stekpanna – några minuter per sida.
6. Biffarna är redo att serveras när de fått fin färg och yta.
Servera rödbetsbiffarna i en fräsch sallad:
Lägg upp en portion krispig grönsallad (de blad du gillar), skiva avokado och strö över fetaost, pumpakärnor, soltorkade tomater, gurka och det du gillar och/eller har hemma.
Servera med en krämig dressing och gott fluffigt bröd.
Läs också! Föredrar du sallad med smak av tex-mex?
Kolla in den här Fajitasalladen med syrlig och het lime och chilidressing >>
Foto & recept. Cassandra Lundgren