Vegetarisk sill: 4 recept på aubergine-sill till midsommarbuffén
Inlagd sill utan sill, det går väl inte? Jo faktiskt! Eller rättare sagt, förvälld aubergine som får konsistensen av sill och som går utmärkt att lägga in och blanda med till exempel senaps- eller skärdgårdssås. En succé på den vegetariska midsommarbuffén.
Testa våra fyra smarriga recept på aubergine-sill i din favoritinläggning, perfekt att bjuda på till midsommar.
Läs även:
Fem roliga lekar till midsommarfirandet.
Servera sillen i en magisk matjesilltårta på midsommar.
Blommiga klänningar – fina modeller för sommarens alla tillfällen!
Klassisk inlagd aubergine-sill
Du behöver:
1 förvälld aubergine, i sillstora bitar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
4 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1/2 dl skivad morot
1/2 dl hackad purjolök
Gör så här:
Aubergine – förvälld i saltat vatten.
Skala och skiva en aubergine och förväll i cirka 5-10 minuter, beroende på vilken konsistens du vill ha (men se till så att den inte blir för lös). En aubergine räcker till cirka fyra portioner.
Koka upp samtliga ingredienser och låt dem därefter svalna.
Använd den skivade moroten och purjolöken som garnering.
Fotograf: Cleanlifestyle.se
Aubergine-sill i senapssås
Du behöver:
1 förvälld aubergine, i sillstora bitar
1 dl vanlig senap
1 dl skånsk senap
1,5 dl rårörsocker
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl hackad dill
1 dl hackad purjolök
Gör så här:
Aubergine – förvälld i saltat vatten.
Skala och skiva en aubergine och förväll i cirka 5-10 minuter, beroende på vilken konsistens du vill ha (men se till så att den inte blir för lös). En aubergine räcker till cirka fyra portioner.
Blanda socker, senap och vinäger i en skål.
Droppa i oljan, samtidigt som du rör om.
Blanda i dill, purjolök och auberginebitarna. Smaka av med salt och peppar.
Fotograf: Vegokäk.se
Aubergine-sill i skärgårdssås
Du behöver:
1 förvälld aubergine, i sillstora bitar
1,5 dl krämig såsbas (eller gräddfil)
2 msk tångrom
0,25 rödlök
0,5 kruka gräslök
0,5 kruka dill
0,5 citron, saft och zest
Salt, gärna ört
Gör så här:
Aubergine – förvälld i saltat vatten.
Skala och skiva en aubergine och förväll i cirka 5-10 minuter, beroende på vilken konsistens du vill ha (men se till så att den inte blir för lös). En aubergine räcker till cirka fyra portioner.
Finhacka dill, gräslök, rödlök och finriv citronzest. landa såsbasen med dill, gräslök, rödlök, citronzest, citronsaft och tångrom. landa såsen med auberginebitarna och smaka av med salt.
Fotograf: Vegokäk.se
Saffranssill
Du behöver:
1 förvälld aubergine, i sillstora bitar
1,5 dl krämig såsbas (eller motsvarande mängd crème fraîche)
0,25 litet grönt Granny Smith äpple
0,5 g saffran
0,25 citron, saft och zest
4 st dill- eller timjankvistar
Salt, gärna örtsalt
Gör så här:
Aubergine – förvälld i saltat vatten.
Skala och skiva en aubergine och förväll i cirka 5-10 minuter, beroende på vilken konsistens du vill ha (men se till så att den inte blir för lös). En aubergine räcker till cirka fyra portioner.
Finhacka det gröna äpplet. inhacka örtkryddor och finriv citronzest. Blanda såsbasen med saffran, citronzest, citronsaft, dillen och äppelbitarna. Blanda såsen med auberginebitarna och smaka av med salt.
Fotograf: Vegokäk.se